Plněné listy vinné révy

Vinné listy plněné kořeněným mletým masem. Babička na Moravě podává "dolmades" studený i teplý.


4.811x
75 min
1×

Postup přípravy

Vinné listy krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a plátky citronu. Zchladíme a necháme okapat, pak vyřízneme konce žeber a stonky.

Rýži propláchneme a uvaříme do poloměkka. Necháme okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme s rýží, přidáme mleté maso, nasekanou petrželku, ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.

Listy rozložíme a na každý dáme 2 lžíce náplně. Boční strany přehneme do středu a od spodního okraje listy stočíme. Včechna závitky naskládáme těsně k sobě do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme vodou a přestříkneme citronovou šťávou.

Plněné vinné listy pečeme ve středně vyhřáté troubě, v zakrytém pekáčku asi 30 minut. Při podávání doplníme třeba jemnou jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné listy vinné révy

Zpět na recept