Plněné listové kostky

Chuťovka k vínu. Recept na plněný plát listového těsta.


4.119x
45 min

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, nejlépe si však koupíme plát již rozválený - je ideální velikosti. Položíme na pečící papír, na kterém později budeme péct.

Sterilovanou kukuřici scedíme. Eidam nastrouháme na jemném struhadle, blaťácké zlato nakrájíme nožem na sýr na tenké plátky.

Plát listového těsta potřeme rajčatovou pikantní omáčkou, lze ji nahradit ochuceným rajčatovým protlakem nebo pikantním kečupem. Nejlépe však chutná Tacos Sauce - rajčatová omáčka s chilli. Hustě posypeme sušenou bazalkou. Na půlku plátu budeme klást náplň - nejdříve blaťácké zlato, poté kukuřice, překryjeme plátky šunky a nakonec posypeme strouhaným eidamem. Přeložíme druhou (volnou) polovinou těsta a vytvoříme si tak velkou kapsu. Okraje zamáčkneme, aby náplň během pečení zůstala na svém místě. Listové těsto seshora potřeme olivovým olejem nebo rozšlehaným vejcem.

Plněné listové těsto vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme pár minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dozlatova.

Po vyjmutí z trouby necháme mírně vychladnout. Plněné listové těsto nakrájíme na větší kostky a podáváme jako chuťovku k vínu. Plněné listové kostky jsou dobré i studené.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné listové kostky

Zpět na recept