Jednoduché lilkové jednohubky naplněné sýrem, rajčaty a bazalkou.
sůl | |
bazalka | |
600 g | lilek |
300 g | mozzarella |
80 g | parmazán |
olivový olej | |
mletý černý pepř | |
200 g | cherry rajče |
Lilky omyjeme a škrabkou oloupeme tak, aby nám na nich vznikly střídající se bílé a fialové pruhy. Lilky pak nakrájíme na špalíčky o šířce asi 3 centimetry a vydlabeme je tak, abychom měli mističky. Vnitřky mističek osolíme, vytřeme olivovým olejem a skládáme na plech. Troubu vyhřejeme na 200 °C a lilky v ní pečeme asi 15 minut.
Parmazán nastrouháme a mozzarellu nakrájíme na kousky. Rajčata překrájíme na půlky, případně na čtvrtiny. Sýry a rajčata vložíme do mísy. Bazalku omyjeme, osušíme a lístečky obereme. Také je přidáme do mísy k sýrům, vše smícháme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme.
Předpečené lilky naplníme sýrem s rajčaty a bazalkou a znovu dáme zapéct na 5 - 7 minut.
Podáváme teplé.
Foto:Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.