Plněné kapustové závitky

Kapusta (zelí) plněná masovo-rýžovou směsí - töltöt káposzta.


4.523x
90 min
1×

Postup přípravy

Z uzených žebírek uvaříme vývar.

Kysané zelí propláchneme tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Rýži, maso, polovinu cibule, sůl a pepř promícháme s trochou tuku.

Ze zelných listů vyřízneme tuhá žebra nebo je naplocho rozklepeme. Na každý list dáme trochu masové směsi, pevně ho svineme a konce založíme.

Zbylou cibuli necháme zesklovatět na malém množství tuku a dáme na ni polovinu zelí. Na něj rozložíme závitky a pokryjeme zbylým zelím. Zalijeme vývarem z žebírek tak, aby bylo všechno zelí pokryté, navrch přidáme 3 lžíce kečupu a při nízké teplotě (3 - 4) vaříme asi hodinu.
Ze zbylého tuku, mouky a papriky připravíme jíšku a zahustíme jí zelí. Závitky nejprve vyjmeme a po zahuštění opět vrátíme do rendlíku. Potom zelí ještě asi 10 minut vaříme.

Závitky servírujeme horké a podáváme k nim zakysanou smetanu.
user-icon

autor Laco-Hasan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné kapustové závitky

Zpět na recept