Vaření.czReceptyPlněné kapustové závitky

Plněné kapustové závitky

Kapusta (zelí) plněná masovo-rýžovou směsí - töltöt káposzta.


4.523x
90 min
1×

Ingredience

60 gtuk
1 kscibule
3 lžícekečup
3 lžícehladká mouka
50 gvařená rýže
500 gmleté vepřové maso
1 kgkysané zelí
300 guzené vepřové žebírko
8 kskysané zelné listy
2 lžícelahůdková mletá paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

300 gzakysaná smetana

Postup přípravy

Z uzených žebírek uvaříme vývar. Kysané zelí propláchneme tekoucí studenou vodou. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Rýži, maso, polovinu cibule, sůl a pepř promícháme s trochou tuku. Ze zelných listů vyřízneme tuhá žebra nebo je naplocho rozklepeme. Na každý list dáme trochu masové směsi, pevně ho svineme a konce založíme. Zbylou cibuli necháme zesklovatět na malém množství tuku a dáme na ni polovinu zelí. Na něj rozložíme závitky a pokryjeme zbylým zelím. Zalijeme vývarem z žebírek tak, aby bylo všechno zelí pokryté, navrch přidáme 3 lžíce kečupu a při nízké teplotě (3 - 4) vaříme asi hodinu. Ze zbylého tuku, mouky a papriky připravíme jíšku a zahustíme jí zelí. Závitky nejprve vyjmeme a po zahuštění opět vrátíme do rendlíku. Potom zelí ještě asi 10 minut vaříme. Závitky servírujeme horké a podáváme k nim zakysanou smetanu.
user-icon

autor Laco-Hasan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné kapustové závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena