Vaření.czReceptyPlněné chlebové bochánky

Plněné chlebové bochánky

Chlebové bochánky plněné masovou náplní. Jako pohoštění krájíme na plátky a zdobíme zeleninou nebo kysanou okurkou. Podáváme studené.


2.360x
120 min

Ingredience

1 ksvejce
3 ksžampiony
1 ksčervená paprika
1 kskyselá okurka
2 lžíceSolamyl
520 gchléb vícezrný v prášku
1 kspórek menší
2 ksnaťová cibulka jarní
olej , pepř
500 gkrůtí mleté maso

Postup přípravy

Chlebové těsto připravíme podle návodu na obalu. Během kynutí, připravíme ostatní ingredience. Žampiony oloupeme a nakrájíme na kousky a podusíme na malém množství oleje. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Masová náplň: V míse smícháme rozmražené krůtí maso s vejcem, cibulí, pórkem, podušenými žampiony a Solamylem. Prohněteme ručně. Nesolíme. Maso je již solené, ale podle chuti můžeme připepřit. Vykynuté chlebové těsto na pomoučněném vále prohněteme a rozdělíme ho asi na 10 ks stejných dílků. Každý dílek plníme masovou směsí a tvoříme bochánky, které klademe na pomaštěný plech. Necháme ještě 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Bochánky potřeme vodou a pečeme stejnoměrně při 180 stupních do růžova. Vychladlé chlebové bochánky podáváme nakrájené na plátky, zdobíme paprikou nebo kysanou okurkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné chlebové bochánky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena