3 lžíce | olej | |
sůl | ||
1 ks | vejce | |
20 g | strouhanka | |
1 ks | paprika | |
1 dl | mléko | |
50 g | cibule | |
6 ks | celer | |
pažitka | ||
vývar z masoxu | ||
40 dkg | kabanos |
Na rozehřátý olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Když máme cibulku sklovatou, přidáme papriku a nakonec kostičky kabanosu. Vše krátce orestujeme.
Z celerů si odkrojíme "klobouček" a vydlabeme dužninu. Vydlabanou dužninu spolu s kabanosem umeleme, přidáme vejce, mléko, strouhanku, sůl a pažitku. Vše důkladně promícháme.
Vzniklou směsí naplníme vydlabané celery. Naplněné celery přikryjeme odkrojenými kloboučky, urovnáme do gratinky, podlijeme vývarem a pečeme dozlatova.
Foto: www.profimedia.czAutor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena