Vaření.czReceptyPlněné bramborové řízky

Plněné bramborové řízky

Bramborové řízky plněné žampionovou směsí.


4.210x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
500 gbrambory
1 ksžloutek

náplň

100 gslanina
1 ksvejce
1 kscibule
300 gžampiony

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

hrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme. Necháme je vychladnout. Zatím si očistíme cibuli a žampiony. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme slaninu, žampiony a podusíme je. Pak vše zalijeme rozšlehaným vejcem a vysmažíme hustou směs, kterou osolíme a opepříme. Necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Vmícháme do nich žloutek, trochu soli a podle potřeby hrubou mouku. Vypracujeme těsto a rozdělíme jej na stejné díly. Každou část prsty vytáhneme do větší placky a naplníme žampionovou směsí. Placky přeložíme napůl a vymodelujeme řízky. Plněné bramborové řízky obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a bramborové řízky smažíme z obou stran dozlatova. Plněné bramborové řízky podáváme s čerstvým salátem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné bramborové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena