Plněné bramborové řízky

Bramborové řízky plněné žampionovou směsí.


4.210x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
500 gbrambory
1 ksžloutek

náplň

100 gslanina
1 ksvejce
1 kscibule
300 gžampiony

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

hrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme. Necháme je vychladnout.

Zatím si očistíme cibuli a žampiony. Cibuli nasekáme najemno, žampiony nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a zpěníme ji. Přidáme slaninu, žampiony a podusíme je. Pak vše zalijeme rozšlehaným vejcem a vysmažíme hustou směs, kterou osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Vmícháme do nich žloutek, trochu soli a podle potřeby hrubou mouku. Vypracujeme těsto a rozdělíme jej na stejné díly. Každou část prsty vytáhneme do větší placky a naplníme žampionovou směsí. Placky přeložíme napůl a vymodelujeme řízky. Plněné bramborové řízky obalíme ve strouhance.

V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a bramborové řízky smažíme z obou stran dozlatova.

Plněné bramborové řízky podáváme s čerstvým salátem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné bramborové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká