Plněná tortilla se smetanou

Vynikající a rychlé jídlo, které si můžeme jednoduše upravit podle vlastní fantazie.


4.124x
35 min
1×

Ingredience

1 balíčektortilla

podle potřeby

olej
kečup
100 geidam
zakysaná smetana
sójová omáčka

podle chuti

sůl
mletý pepř
chilli koření

náplň

0.5 kscuketa
1-2 ksrajče
1-2 ksmrkev
1-2 kskuřecí prsa
1 ksčervená paprika
1 konzervasterilovaná kukuřice

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Dále pokrájíme cuketu, mrkev, rajče, papriku, baby kukuřici. Můžeme ji nahradit normální kukuřicí ve sladkém nálevu, či přidat například uvařené fazole. Vše nakrájíme klidně na větší kusy.

Maso osmažíme na rozpáleném oleji, zakapeme jej sójovou omáčkou a necháme zatáhnout. Přidáme veškerou nakrájenou zeleninu. Všechno se dusí na pánvičce do změknutí na mírném ohni, třeba i půl hodiny (pod pokličkou).

Ke konci se vše spojí buď nějakou salsou mexickou koupenou nebo jednoduše kečupem. V rozumné míře můžeme přidat třeba i med, hořčici. Ale ať to v ničem neplave, ale ani ať to není suché. Můžeme ochutit chilli kořením, pepřem, trochou soli. Pozor na pálivé salsy a koření, ať to nepřeženete!

Koupená tortilla se nahřeje buď v mikrovlnce pár vteřin, nebo chvilku na suché pánvičce. Pak ji uprostřed posypeme strouhaným eidamem či potřeme koupenou nachos omáčkou. Poklademe masovo-zeleninovou směsí a vše zjemníme pár lžičkami zakysané smetany. Zabalíme.

Plněnou tortillu se smetanou ihned podáváme.
user-icon

autor baarita


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná tortilla se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.