Plněná roštěná se zeleninovou omáčkou

Plátky roštěné plněné šunkou a kuřecím masem, doplněné omáčkou s paprikami, mohou být i hlavním chodem pro slavnostní příležitosti.


4.454x
60 min
1×

Postup přípravy

Plátky masa očistíme a naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Naklepané plátky roštěné potřeme sardelovou pastou a poklademe šunkou. Na jednu polovinu položíme naklepaný kuřecí plátek, osolíme, opepříme a druhou polovinu roštěnky přehneme přes náplň. Okraje spojíme jehlami nebo párátky.

Takto připravené maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a zakryjeme poklicí. Jakmile maso pustí šťávu přilijeme vývar a dusíme doměkka.

Mezitím si připravíme papriky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriky a česnek. Velmi krátce podusíme a odložíme stranou. Z vody, sójové omáčky, polévkového koření a solamylu připravíme zálivku.

Měkké roštěnky vyjmeme a odstraníme jehly nebo párátka. Do vydušené šťávy vmícháme papriky. Vše přivedeme k varu a zahustíme zálivkou.

Plněnou roštěnou položíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou s paprikami. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Vhodnou přílohou k plátků plněné roštěné se zeleninovou omáčkou je rýže, brambory, ale i těstoviny.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná roštěná se zeleninovou omáčkou

Zpět na recept