Plněná roláda z mletého masa

Den předem připravené maso, plněné hořčicí, šunkou a sýrem. Pokrm obložíme dušenou zeleninou.


4.422x
0
4×

Postup přípravy

Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet.

Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru.

Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou.

Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme.

Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.

user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná roláda z mletého masa

Zpět na recept