Vaření.czReceptyPlněná roláda z mletého masa

Plněná roláda z mletého masa

Den předem připravené maso, plněné hořčicí, šunkou a sýrem. Pokrm obložíme dušenou zeleninou.


4.422x
0
4×

Ingredience

2 lžícesůl
100 mlmléko
1 lžičkatymián
1 lžičkabazalka
1 lžičkamletý pepř
500 gmleté vepřové maso
500 gmleté krůtí maso

příloha

sůl
2 lžícemáslo
podravka
200 gmražený hrášek
200 gmražená mrkev

podle potřeby

voda
olej na vymazání

na potření

250 gzakysaná smetana

náplň

120 gpikantní hořčice
120 gvepřová šunka
120 gsýr (40%)

Postup přípravy

Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet. Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru. Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou. Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme. Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná roláda z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena