Plněná rajčata masem

Větší rajčata plněná masovo-sýrovou náplní a zapečená. Podáváme s bramborovou kaší.


4.818x
45 min
1×

Ingredience

10 ksrajče
1 lžícekečup

náplň

sůl
1 ksvejce
1 lžičkahořčice
1 kspórek
100 gementál
2 lžícepetrželová nať
300 gmleté maso
1 lžícerajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Větší tvrdší rajčata umyjeme. Seřízneme vršek a rajčata vydlabeme.

Na náplň smícháme mleté maso, vejce, strouhaný ementál, část si necháme na posypání, sekanou zelenou petrželku, drobně nakrájený i zelený pórek. Náplň osolíme, opepříme, dáme trochu červené papriky, lžičku hořčice a lžíci rajského protlaku. Důkladně ji promícháme.

Směsí naplníme rajčata a ta naskládáme do vymazaného pekáčku. Proložíme je vršky a vnitřky rajčat. Lžíci kečupu a trochu vody rozmícháme a nalijeme do pekáčku. V horké troubě pečeme plněná rajčata asi 30 minut. Před koncem pečení můžeme plněná rajčata posypat strouhaným sýrem a dopéct.

Plněná rajčata masem podáváme s bramborovou kaší. Podáváme je ihned.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná rajčata masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.