Plněná prsíčka

Velice chutné a dietní jídlo! Krůtí maso plněné špenátem a šunkou podáváme s podušenou zeleninou a bramborovými noky.


3.0611x
90 min

Postup přípravy

Půlku cukety nakrájíme na tenké plátky, špenát očistíme a obojí spaříme ve vodě. Maso rozdělíme na 4 porce a třetinu každého plátku rozklepeme. Plátky poklademe na potr. Fólii, silnější část masa poklademe špenátem a plátky šunky, před náplň přehneme naklepanou část masa, osolíme, zabalíme do fólie a ovážeme provázkem. Rolády vaříme asi 30 minut v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme druhou polovičku cukety a celer na malé kostičky, čočku asi 3 minuty povaříme společně s celerem, ke konci přidáme i cuketu. Scedíme, vývar schováme. Zeleninu před podáváním orestujeme na tuku, lehce zalijeme vývarem a krátce podusíme. Brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme je, smícháme s mlékem a necháme vychladnout. Z této bramborové kaše potom tvoříme malé nočky, které smažíme na pánvičce dozlatova a se zeleninou podáváme k masu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná prsíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká