Plněná pečeně ze svíčkové

Hovězí pečeně naplněná směsí připravené z hub, šunky a cibule. Recept vhodný na dobrou večeři s přáteli.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Hovězí maso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a šunku na kostičky.

Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli opékáme 1 minutu a v sítku je dosucha vymačkáme. Nakrájenou šunku smícháme s houbami, osolíme a opepříme.

Hovězí maso v zářezech naplníme směsí a svážeme. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a masový vývar. Maso pomalu dusíme a občas přelijeme výpekem.

Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně, přilijeme k vypečené šťávě a necháme provařit, nakonec omáčku přecedíme a dochutíme.

Plněnou pečeni ze svíčkové podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná pečeně ze svíčkové

Zpět na recept