Vaření.czReceptyPlněná pečeně z pravé svíčkové

Plněná pečeně z pravé svíčkové

Náročnější a dražší jídlo, ale za to velmi chutná slavnostní večeře nebo oběd.


3.0110x
60 min

Ingredience

4 lžíceolej
sůl
0.8 kghovězí svíčková
0.5 lžičkymletý černý pepř

nádivka

100 gslanina
1 kscibule
75 gvýběrová šunka

omáčka

200 mlvývar
1.5 lžičkysolamyl
200 gžampiony
200 mlzakysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli a houby si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme pánev a slaninu vyškvaříme. Přidáme cibuli s žampiony a na tomto základu je osmahneme. Šťávu slijeme, směs na ubrousku vysušíme. Šunku také nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Osolíme a opepříme. Maso po délce nařízneme, asi 3 až 4x. Směsí plníme zářezy, naplněný špalíček zavážeme nití. Na pekáči rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přilijeme vývar, šťávu ze slaniny a hub a pomalu, za občasného přelívání maso dusíme. Ve smetaně si rozmícháme solamyl, nalijeme do vypečené šťávy a povaříme. Omáčku zcedíme a popřípadě dochutíme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo resty.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná pečeně z pravé svíčkové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena