Plněná pečeně z pravé svíčkové

Náročnější a dražší jídlo, ale za to velmi chutná slavnostní večeře nebo oběd.


3.0110x
60 min

Postup přípravy

Cibuli a houby si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno.

Rozehřejeme pánev a slaninu vyškvaříme. Přidáme cibuli s žampiony a na tomto základu je osmahneme. Šťávu slijeme, směs na ubrousku vysušíme. Šunku také nakrájíme na kostičky a smícháme s houbami. Osolíme a opepříme.

Maso po délce nařízneme, asi 3 až 4x. Směsí plníme zářezy, naplněný špalíček zavážeme nití. Na pekáči rozpálíme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přilijeme vývar, šťávu ze slaniny a hub a pomalu, za občasného přelívání maso dusíme.

Ve smetaně si rozmícháme solamyl, nalijeme do vypečené šťávy a povaříme. Omáčku zcedíme a popřípadě dochutíme.

Vhodnou přílohou jsou brambory nebo resty.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná pečeně z pravé svíčkové

Zpět na recept