Plněná kuřecí roláda

Recept na chutnou kuřecí roládu připravenou v remosce.


4.526x
120 min
1×

Postup přípravy

Mraženou kuřecí sekanou necháme rozmrazit. Petrželku jemně usekáme a rozdělíme na dvě části.

Nejnáročnější částí tohoto receptu je vykoštění kuřete. Kuře nejdříve očistíme, omyjeme, osušíme a odřízneme křídla. Vykošťujeme od hřbetní části tak, aby vznikl celistvý plát kůže s masem.

Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme částí usekané petrželky a poklademe plátky šunky. Na takto připravené kuře rozprostřeme syrovou sekanou. Okraje plátu přehneme a řádně spojíme jehlami nebo párátky.

Remosku vymažeme máslem, vložíme kuřecí roládu a pečeme za občasného podlévání vývarem dozlatova. Potom roládu vyjmeme, odstraníme jehly a nakrájíme na porce. Do vypečené šťávy vmícháme druhou část usekané petrželky a krátce prohřejeme.

Plněnou kuřecí roládu na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kuřecí roláda

Zpět na recept