Plněná kuřecí prsa Connemara

Kuřecí prsa plněná uzeným lososem, sýrem a čerstvými špenátovými listy s lahodnou omáčkou. Oblíbené irské sváteční jídlo.


4.115x
35 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Nařízneme do nich kapsu, do které vložíme plátek uzeného lososa, lžíci krémového sýru a pár lístků čerstvého špenátu. Kuřecí prsa zavineme a případně spojíme.

Kuřecí prsa osmažíme v rozpáleném oleji ze všech stran. Vložíme je trouby pečeme je při 175 °C asi 20 - 25 minut.

Zatím si připravíme omáčku. Cibuli očistíme na nasekáme najemno. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a odstraníme z nich nožičky. Vybíráme mladé žampiony. Mladé hlavičky nakrájíme na plátky. V kastrůlku rozehřejeme máslo a zpěníme v něm cibuli.

Přidáme žampiony a krátce je orestujeme. Cibule musí zůstat sklovitá a žampiony nesmí ztmavnout. Vsypeme mouku a vařečkou vše mícháme. Postupně do omáčky přiléváme teplé mléko. Až máme hustší omáčku, přidáme bobkový list, bílý pepř a sůl. Omáčku přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 20 minut. Pak ji zjemníme šlehačkou a vložíme plátky citronu, které po 10 minutách vyjmeme. Omáčka tak získá žampionovou chuť s nádechem citronu.

Plněná kuřecí prsa Connemara podélně rozpůlíme, aby byla vidět mozaika. Prsa podáváme s hustší bramborovou kaší a přeléváme omáčkou. Na dva kopečky bramborové kaše položíme kuřecí prso a talíř ozdobíme omáčkou a jemně sekanými paprikami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kuřecí prsa Connemara

Zpět na recept