Plněná kuřecí kapsa

Je spoustu možností jak upravit a naplnit kuřecí kapsu. Co třeba míchanými vajíčky se slaninou, šunkou a sýrem?


3.5183x
60 min
3×

Ingredience

2 lžícemáslo
100 mlsmetana
pepř
1 lžícehladká mouka
olej na smažení
4 kskuřecí prsní řízek
papriková vegeta

nádivka

sůl
2 ksvejce
1 lžícemáslo
4 plátkyšunka
4 plátkysýr
1 ksmenší cibule
100 ganglická slanina
mletý černý pepř

příloha

hranolky

na ozdobu

čerstvá zelenina

Postup přípravy

Připravíme si nádivku. Jednu menší cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Na malém množství oleje nebo másla zpěníme cibuli, přidáme kostičky slaniny a necháme ji usmažit dočervena. K osmažené slanině s cibulkou rozklepneme dvě celá vejce, opepříme, osolíme a za stálého míchání necháme vajíčka zhoustnout.

Kuřecí prsní řízky nenaklepáváme. Každý nařízneme tak, aby v něm vznikla kapsa. Na plátek šunky položíme plátek sýra a na ten rozetřeme lžíci míchaných vajíček se slaninou. Plátky pak stočíme v rolku, kterou vložíme do kuřecí kapsy. Po stranách kapsu spojíme párátky a poprášíme ji hladkou moukou.

Oloupeme si i druhou cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Připravené kuřecí kapsy osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.Když je maso téměř usmažené, přidáme k němu kolečka cibule, posypeme paprikovou vegetou, posolíme a na mírnějším ohni ještě několik minut opékáme, než cibule zesklovatí. Pak pod maso dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, přilijeme smetanu a omáčku krátce povaříme. Podle chuti opepříme.

Plněnou kuřecí kapsu na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s hranolky, nebo brambory. Chutná i s rýží. Doplníme čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kuřecí kapsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.