Plněná krůtí roláda

Krůtí roláda plněná ochucenou žemlovou nádivkou se slaninou, paprikami a česnekem.


4.843x
120 min
3×

Ingredience

600 gkrůtí prsa

nádivka

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 větvičkarozmarýn
2 ksrohlík
60 ganglická slanina (v celku)
1 ksmalá sladká paprika

podle potřeby

olej
vývar
máslo

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zakapeme vývarem. Slaninu a očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse prohněteme zvlhlé pečivo se slaninovou směsí a žloutky. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh. Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme. Upečenou krůtí roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Výborným doplňkem k tomuto pokrmu je rozmarýnová nebo holandská omáčka.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná krůtí roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena