Plněná krůtí roláda

Krůtí roláda plněná ochucenou žemlovou nádivkou se slaninou, paprikami a česnekem.


4.843x
120 min
3×

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu.

Mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zakapeme vývarem. Slaninu a očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse prohněteme zvlhlé pečivo se slaninovou směsí a žloutky. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh.

Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme.

Upečenou krůtí roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Výborným doplňkem k tomuto pokrmu je rozmarýnová nebo holandská omáčka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná krůtí roláda

Zpět na recept