Plíčka na smetaně

Opět jeden pokrm z vepřových vnitřností. V čase přípravy není zahrnuto namáčení.


3.196x
45 min

Postup přípravy

Plíce očistíme, překrojíme na půl a půl hodiny máčíme ve studené vodě. Pak je přendáme do horké osolené vody, přidáme koření a vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu, zaprášíme moukou a orestujeme. Vše zalijeme vývarem z plíček a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, umixujeme nebo propasírujeme a ochutíme hořčicí, octem a cukrem.

Plíčka na smetaně podáváme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plíčka na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká