Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Jednoduše připravené chuťovky k posezení s přáteli. Vyzkoušejte. Budou chutnat a jsou lepší než crackery plné chemikálií. Děti plevelné rybičky jistě rády nachytají.


2.9173x
60 min

Postup přípravy

Plevelné rybičky do 10 cm vykucháme, zbavíme hlaviček, omyjeme a necháme okapat v perforované míse. Lze použít syrové rozmrazené šproty baltické i atlantické. Šupiny a ploutvičky neodstraňujeme.

Rozmrazená kuřecí křidýlka dočistíme, omyjeme, přidáme do mísy k rybičkám na okapání. Neosušujeme!

Po okapání přeložíme do větší mísy a zasypeme sáčkem oblíbeného grilovacího koření. Dobře promícháme, kořením potřeme i všechny duté prostory ryb.

V kvalitní ocelové nebo litinové pánvi, nejlépe s rastrovaným dnem, lze použít i fritézu, rozpálíme olej na maximum. V jedné vrstvě klademe nejdřív křidýlka. Ta musí být v oleji zcela ponořena. Po dosažení zlatavěhnědé barvy křídla vyjmeme a klademe na savý papír. Stejně postupujeme i s rybičkami. Necháme vystydnout při pokojové teplotě.

Papriky po omytí nakrájíme od špičky po stonek na 0,5 cm kolečka,jadřinců se nezbavujeme.
Nesolíme.

Podáváme při pokojové teplotě s paprikou a vínem.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Zpět na recept