Vaření.czReceptyPlevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Jednoduše připravené chuťovky k posezení s přáteli. Vyzkoušejte. Budou chutnat a jsou lepší než crackery plné chemikálií. Děti plevelné rybičky jistě rády nachytají.


2.9173x
60 min

Postup přípravy

Plevelné rybičky do 10 cm vykucháme, zbavíme hlaviček, omyjeme a necháme okapat v perforované míse. Lze použít syrové rozmrazené šproty baltické i atlantické. Šupiny a ploutvičky neodstraňujeme. Rozmrazená kuřecí křidýlka dočistíme, omyjeme, přidáme do mísy k rybičkám na okapání. Neosušujeme! Po okapání přeložíme do větší mísy a zasypeme sáčkem oblíbeného grilovacího koření. Dobře promícháme, kořením potřeme i všechny duté prostory ryb. V kvalitní ocelové nebo litinové pánvi, nejlépe s rastrovaným dnem, lze použít i fritézu, rozpálíme olej na maximum. V jedné vrstvě klademe nejdřív křidýlka. Ta musí být v oleji zcela ponořena. Po dosažení zlatavěhnědé barvy křídla vyjmeme a klademe na savý papír. Stejně postupujeme i s rybičkami. Necháme vystydnout při pokojové teplotě. Papriky po omytí nakrájíme od špičky po stonek na 0,5 cm kolečka,jadřinců se nezbavujeme. Nesolíme. Podáváme při pokojové teplotě s paprikou a vínem.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plevelné rybičky a kuřecí křidýlka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena