Plecko po indicku

Recept na vepřové plecko s hráškovým rizotem.


3.811x
90 min
1×

Ingredience

omáčka

sůl
1 lžíceocet
3 lžíceolivový olej
mletý pepř
350 gvepřová plec
vroucí voda
2 lžícesvětlé pivo
0.5 lžičkymletý zázvor
2 lžícepikantní worcestrová omáčka

příloha

sůl
1 kscibule
1 hrnekrýže
0.4 lžičkykari
3 lžíceolivový olej
0.3 lžičkybílý pepř
vroucí voda
300 mlsterilovaný hrášek

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit rizoto. Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Když změkne a zesklovati, přisypeme rýži a krátce orestujeme. V konvici si dáme vařit dostatečné množství vody. K rýži přilijeme z konzervy sterilovaný hrášek, sůl a všechno koření. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit. Pak si připravíme maso, které nakrájíme na nudličky. Do kastrolku si dáme olivový olej a lžíci octa. Přidáme maso a restujeme zprudka a za stálého míchání tak dlouho, dokud se z poloviny neztratí vůně octa. Pak odstavíme, přidáme sůl, worchesterovou omáčku, všechno koření a pivo. Zvolna pak za občasného míchání a podlévaní vodou vaříme doměkka. Plecko po indicku podáváme s uvařeným rizotem. Na zapití je vhodné černé pivo.
user-icon

autor Radek71


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plecko po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena