Platýs po indicku

Grilovaná ryba přelitá ostrou indickou omáčkou a doplněná klínky limetky chutná skutečně výtečně a může posloužit i jako pohoštění pro přátele.


3.252x
45 min

Ingredience

1.25 hrnkuvoda
2 lžícerajčatový protlak
1 lžícekoriandr
1 dílčerstvý zázvor
1 lžícevinný ocet (bílý)
2 lžícelime štáva
1 lžičkatřtinový cukr
1 lžícechilli omáčka
4 ksplatýs
4 lžícekukuřičný olej

na ozdobu

několik snítkakoriandr

příloha

několik kslime

Postup přípravy

Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5-8 minut do zhoustnutí. Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5-8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limetky a podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Platýs po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena