Platýs po indicku

Grilovaná ryba přelitá ostrou indickou omáčkou a doplněná klínky limetky chutná skutečně výtečně a může posloužit i jako pohoštění pro přátele.


3.252x
45 min

Ingredience

1.25 hrnkuvoda
2 lžícerajčatový protlak
1 lžícekoriandr
1 dílčerstvý zázvor
1 lžícebílý vinný ocet
2 lžícelimetková šťáva
1 lžičkahnědý cukr
1 lžícečili omáčka
4 ksplatýs
4 lžícekukuřičný olej

na ozdobu

několik snítkakoriandr

příloha

několik kslimetka

Postup přípravy

Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky.

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5-8 minut do zhoustnutí.

Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5-8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limetky a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Platýs po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.