Dobrá sváteční večeře z vepřové krkovičky, kterou zjemníme smetanou.
Hodnocení
3.1
/ 5 (61x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Koření na steak
Mražená asijská směs1/2 balíčku
Ostatní
Cibule2 ks
Smetana200 ml
Olivový olej
Vepřová krkovice4 plátky
Na potření
Hořčice plnotučná4 lžíce
Postup přípravy
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet.
Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky.
V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit.
Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát.
Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.
Zkusila jsem to, maso jsem upravila podle receptu, ale asijskou směs nemám moc ráda, takže jsem přidala, co jsem měla doma, a napadly mě kozí rohy (sladké feferonky) a vznikla opravdu vynikající omáčka. Od té doby mě doma přemlouvají, abych to zase uvařila.
monet
Ingredience
Sice jsem doma neměla ani žampióny, ani čínskou směs, takže jsem použila kozí rohy. Bylo to moc dobré.