Plátky tabasco se zeleninou

Plátky orestovaného vepřového masa podáváme s podušenými malými rajčátky, jarními cibulkami a olivami. Recept na výborný hlavní chod.


3.0573x
45 min

Ingredience

150 mlvývar
1 lžícekysaná smetana
1 svazekjarní cibulka
50 gčerné olivy
4 ksvepřový řízek
250 gcherry rajčata

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý pepř
tabasco

na ozdobu

pažitka

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvičce s trochou oleje opékáme z obou stran dozlatova. Plátky masa uložíme v teple.

Zeleninu očistíme, cibulky nakrájíme na delší kousky, malá rajčátka rozpůlíme.

Do vypečené šťávy z masa vsypeme cibulku a restujeme asi 5 minut. Poté přilijeme vývar, přidáme rajčata, olivy a dusíme asi 3 minuty. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a tabascem.

Do pánve vrátíme masové plátky a krátce prohřejeme.

Plátky tabasco se zeleninou podáváme s libovolnou přílohou a na talíři zdobíme čerstvou pažitkou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plátky tabasco se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.