Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a promačkáme lisem. Mozzarellu nastrouháme na hrubé části struhadla.
Do mísy prosejeme mouku, sůl a dáme stranou. Do hrnku rozdrobíme droždí a přidáme 2 lžíce vlažné vody. Kvásek necháme vzejít, poté co nakyne jej dáme do mouky, přidáme olej a vodu. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto na pizzu necháme v teple vykynout zhruba 1 - 2 hodiny.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 - 4 díly a každý zvlášť propracujeme. Z jednotlivých dílů vyválíme placky na pizzu, potřeme olivovým olejem a poklademe plátky šunky. Takto připravené dáme do formy na pizzu vytřené olejem.
V hrnci rozpálíme tuk a na něm zpěníme cibuli, přidáme rajčata a česnek. Promícháme a dusíme 10 minut do zhoustnutí, pak ochutíme solí a cukrem. Okořeníme sušenou bazalkou a oreganem, opepříme a znovu promícháme. Takto připravenou rajčatovou směsí potřeme korpusy a dáme péct. Těsně před dopečením posypeme pizzu se šunkou a rajčatovou směsí mozzarellou.