Výborný recept na pizza těsto z pizzerie. Těsto je na 2 pizzy.
Hodnocení
2.5
/ 5 (19x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Podle chuti
Slanina
Česnek
Šunka
Ančovičky
Tvrdý sýr
Mozzarella
Těsto
Olej1 lžíce
Sůl0.2 lžíce
Droždí1 kostka
Hladká mouka 1/2 kg
Studená voda250 ml
Na potření
Kečup sladký
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme na teplém místě asi 40 minut vykynout. Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny, vyválíme (okraje vyvýšíme).
Pizza těsto potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme oreganem a podle chuti klademe plátky šunky, slaniny, kousky ančoviček nebo čehokoli jiného a nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a můžeme přidat plátky mozzarelly.
Pizzu se slaninou a ančovičkami pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 - 15 minut.
Teda, dávat na pizzu kečup je opravdu vražda pro chuťové buňky... koukněte na SUGO POMODORO v receptech sitalemvkuchyni.cz Je to jednoduché a opravdu chutné a žádný umělý kečup. Chtěla bych vidět jednu pizzerii v Itálii co by na pizzu dala kečup. Myslím, že by jste nenašli!