Pizza se 4 druhy sýra

Dobrá pizza se dá udělat i v troubě.


4.712x

Postup přípravy

Droždí necháme vzejít v teplé vodě. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed vlijeme olej, kvásek, vmícháme špetku soli a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být suché a pružné. Vytvoříme z něj kouli, přikryjeme čistou utěrkou nebo pláténkem a dáme na 2 hodiny na teplé a suché místo.

Nakrájíme na nudličky scamorzu, fontinu na kostičky a na kostky gorgonzolu.

Těsto rozdělíme na 4 - 5 dílů, které vyválíme na kulaté placky a pokapeme olivovým olejem.
Nakrájené kousky syrů kromě parmazánu rozložíme na těsto a snažíme se je nemíchat. Nakonec pizzu posypeme oreganem.

Pizzu dáme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme 20 - 25 minut. Pizzu vyndáme, posypeme strouhaným parmazánem.

Pizzu se 4 druhy sýra ihned podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza se 4 druhy sýra

Zpět na recept