Pizza se 4 druhy sýra

Dobrá pizza se dá udělat i v troubě.


4.712x

Ingredience

oregano
80 gparmazán
100 ggorgonzola
5 lžičekolivový olej
100 gfontina
100 gscamorza

těsto

sůl
0.5 hrnečkuolivový olej
vlažná voda
500 ghladká mouka 00
25 gpivní kvasnice

Postup přípravy

Droždí necháme vzejít v teplé vodě. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed vlijeme olej, kvásek, vmícháme špetku soli a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být suché a pružné. Vytvoříme z něj kouli, přikryjeme čistou utěrkou nebo pláténkem a dáme na 2 hodiny na teplé a suché místo. Nakrájíme na nudličky scamorzu, fontinu na kostičky a na kostky gorgonzolu. Těsto rozdělíme na 4 - 5 dílů, které vyválíme na kulaté placky a pokapeme olivovým olejem. Nakrájené kousky syrů kromě parmazánu rozložíme na těsto a snažíme se je nemíchat. Nakonec pizzu posypeme oreganem. Pizzu dáme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme 20 - 25 minut. Pizzu vyndáme, posypeme strouhaným parmazánem. Pizzu se 4 druhy sýra ihned podáváme.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pizza se 4 druhy sýra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena