Tato pizza je s pěti druhy sýrů namísto čtyř a s použitím listového těsta. Není to klasická italská pizza, ale je moc dobrá.
Hodnocení
4.6
/ 5 (47x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Sůl1 špetka
Rajčatový protlak1 konzerva
Niva1 balíček
Eidam1 balíček
Hermelín1 balíček
Listové těsto500 g
Uzený sýr1 balíček
Pizza koření
Mozzarella1 ks
Postup přípravy
Nejprve si předehřejeme troubu na 220 °C a plech si vyložíme pečícím papírem.
Listové těsto (můžete použít i těsto na pizzu, na tohle stačí trouba na 180 °C) si rozválíme na velikost plechu a položíme na něj.
Česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli a vodou. Těsto potřeme připraveným česnekem a rajským protlakem. Pak stačí nahrubo nastrouhat eidam tak, aby pokryl celou pizzu, poté na plátky nakrájíme hermelín a poklademe na těsto.
Dále na kostičky (malé) nakrájíme nivu a uzený sýr, pizzu jimi posypeme.
Nakonec přijde mozzarella, kterou stačí nakrájet na tenká kolečka a dát na těsto. Posypeme pizza kořením. Pizzu quattro formaggi pečeme 20 minut, až jsou okraje těsta zlatavé.
Pizza quattro formaggi je dobrá jen tak jako chuťovka, ale dát si ji můžeme třeba i na oběd či večeři.