Pizza prosciutto s olivami a hřiby

Při ochutnávání tohoto pokrmu se jistě budete cítit jako v Itálii.


3.79x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto. Z mouky, vajíček a tuku vypracujeme těsno. Mezitím ho i trochu osolíme. Vložíme do větší mísy a zakryjeme navlhčenou utěrkou. Necháme cca 30 min odpočinout.

Mezitím si můžeme nakrájet na menší kousky zelené i černé olivy a hřiby. Až je těsto hotové, rozválíme ho a dáme na plech vymazaný tukem. Těsto potřeme 4 lžícemi kečupu (nebo rajčatového protlaku, ale s tím opatrně) a poté rozkvedláme vajíčko a potřeme jím těsto také. Na vrch pak položíme plátky prosciutto a poházíme olivy a hřiby tak, aby bylo vše rovnoměrně rozloženo.

Pizzu prosciutto s olivami a hřiby pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180°C.
user-icon

autor Trubka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza prosciutto s olivami a hřiby

Zpět na recept