Pizza domácí

Recept na luxusní těsto na pizzu, které zvládne i úplný laik.


4.332x
30 min
2×

Postup přípravy

Suroviny na pizzu dáme do mísy a zpracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále. Buď ho rozdělíme nebo necháme v celku. Pokud těsto neumíme vyhazovat a natahovat, na klasickém plechu nebo na pizza plechu tence vyválíme, okraje necháme vyšší.

Těsto na pizzu ozdobíme podle svých chutí. Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka 7 - 10 minut.

Pro pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby. Pizza by měla mít výrazně vyšší teplotu odspodu.
user-icon

autor Žanet


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza domácí

Zpět na recept