Tvrdý sýr a salám nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme na jemno. Mleté maso našleháme s pivem, vmícháme kostičky tvrdého sýra a salámu, utřený česnek, nakrájenou feferonku, sůl a pepř podle chuti. Doplníme strouhankou na tužší konzistenci. Směs necháme odležet a uděláme si těstíčko. Vejce rozšleháme s pivem a hladkou moukou. Pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného sýra. Z masové směsi pak tvoříme polodlouhé řízky, které obalíme v těstíčku. Sekané řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran. Pivovarský sekaný řízek podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře
Udělejte si smažený sýr, za který se údajně nestydí ani šéfkuchaři. Šéfkuchař restaurace Lokál - Marek Janouch - prozradil, že smažený sýr místo v oleji smaží na poctivém českém másle.

Autor:Conny
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena