Pivní škvarkové placky

Recept na domácí škvarkové placky z piva a k pivu.


3.818x
90 min

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a rozdrobíme do něj droždí. Necháme vzejít kvásek.

Zatím si v pánvi rozehřejeme trochu sádla a škvarky v něm necháme ohřát a změknout. Pak je odstavíme.

Do mísy prosejeme mouku. Vlijeme kvásek, přidáme žloutek, pivo a stranou osolíme a přidáme škvarky. Sůl by prvotně neměla přijít do styku s kváskem. Vypracujeme tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, rozředíme jej trochou mléka nebo vody. Škvarkové těsto necháme vykynout. Pak si rozehřejeme troubu na 180 °C.

Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 1 cm vysoký a vykrajujeme z něj středně velká kolečka. Škvarkové placky rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem, potřeme sádlem a vložíme do předehřáté trouby.

Upečené pivní škvarkové placky opět potřeme sádlem a můžeme podávat. Škvarkové placky můžeme podávat teplé i studené.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní škvarkové placky

Zpět na recept