Pittas

Skvělé slané moučné placky pittas.


4.812x
45 min

Postup přípravy

Všechny suroviny vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: voda, olej, sůl, mouky, droždí. Domácí pekárnu nastavíme na program těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 2 minuty. Poté je rozdělíme na 10 stejných dílů a vytvoříme kuličky, které položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout 20 minut. Pornoučeným válečkem vyválíme z každé kuličky ovál asi 5 mm silný. Vrátíme na plech a necháme ještě 15 minut kynout.

Troubu předehřejeme na nejvyšší teplotu. Po vykynutí pečeme pittas v troubě 5 minut. (Pokud potřebují delší dobu, snížíme teplotu na 190 °C a pečeme další 2 až 3 minuty.) Pittas přeneseme na drátěnou mřížku, překryjeme čistou utěrkou a před podáváním trochu zchladíme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pittas

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy