Pitašmak

Ochutnejte sami tento recept ze šmakouna, naší rodině velmi chutná.


4.517x
20 min

Postup přípravy

Šmakouna nakrájíme na malé kostičky, zalijeme sójovou omáčkou a necháme chvíli odležet.

Cibuli nakrájíme a na troše oleje orestujeme. Přidáme šmakouna, nadrobno nakrájený česnek a chvíli smažíme. Vsypeme okapané fazole a rajský protlak. V případě potřeby přidáme i trošičku vody a vše necháme prohřát.

Pita chleba dáme nasucho na rozehřátou pánev a počkáme, až se chleby nafouknou. Pita chleby rozevřeme a směs plníme dovnitř.

Z jogurtu, soli a bylinek (popřípadě i chilli omáčky) připravíme lehký dresing, kterým si placky potřeme. Pitašmak ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pitašmak

Zpět na recept