Sváteční recept na chutné cukroví ozdobené pistáciovou polevou a sněhovou vločkou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Máslo200 g
Žloutek2 ks
Cukr krupice100 g
Vanilkový cukr3 balíčky
Hladká mouka 325 g
Citronová kůra2 ks
Na ozdobu
Ztužený tuk1 balení
Pistáciová poleva1 balení
Sněhové vločky1 balení
Postup přípravy
Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry, špetky soli, žloutků a másla nebo margarinu vypracujeme těsto. Uložíme na 2 hodiny do chladu.
Těsto vyválíme a vykrajujeme stromečky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Ve vodní lázni pomalu rozehřejeme pistáciovou polevu, do které přidáme kousek ztuženého tuku.
Upečené stromečky namáčíme do připravené polevy a dáme okapat na mřížku.
Do částečně zaschlé polevy vložíme sněhovou vločku.
Pistáciové vánoční stromečky podáváme jako výborné jemné cukroví.