Piškotový korpus

Jednoduchý recept na dortové a roládové korpusy.


3.251x
30 min
1×

Postup přípravy

Rozdělíme 10 vajec na žloutky a bílky, bílky šleháme do sněhu, přidáme 600g cukru a žloutky, šleháme. Přidáme 600g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a 20lžic horké vody, zamícháme pořádně, aby mouka byla vmíchaná a naléváme do forem.

Vytvářet můžete cokoliv dorty, rolády, zákusky. K tomu nám stačí krém máslový, marmeláda, čokoláda a podobně.

Na obrázku vidíme svatební dorty, u nichž byl recept použit.
user-icon

autor aiwa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový korpus

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká