Piškotové univerzální těsto

Sladké, lehké a lahodné. Recept na piškotové těsto.


4.255x
30 min
8×

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přilijeme olej a postupně přisypáváme mouku, ne všechnu, abychom měli na smíchání s práškem do pečiva. Přiléváme postupně mléko.

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto můžeme rozdělit na dvě části a do druhé dát kakao, aby nám vznikl mramorový efekt. Nebo můžeme dát kakao do celé buchty a zalít světlým pudinkem, lze přidat jakékoli ovoce, případně těsto můžeme dát do bábovkové formy.

Piškotové univerzální těsto na plechu pečeme při 150 °C do zlatavé barvy a do doby než se neodlepí od krajů. Bábovku pečeme ze začátku na 200 °C asi 5 - 10 minut a pak stáhneme teplotu na 150 - 155 °C, pečeme, dokud se těsto nelepí na špejli. Bábovku pečeme zhruba 1 hodinu. Během pečení bábovku přikryjeme i alobalem a pod ním pečeme asi 30 minut.

Piškotové univerzální těsto je možné použít na jakýkoliv moučník a obměňovat podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotové univerzální těsto

Zpět na recept