Piškotové řezy s rybízem

Lahodný mražený piškotový řez se smetanovou náplní.


3.98x
0

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a mletého cukru vyšleháme tuhý sníh. Obě pěny spojíme a po trochách přidáváme mouku smíchanou se solamylem i citronovou kůrou.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10-12 minut na 180°C. Korpus poprášíme moukou, překlopíme na utěrku a opatrně stáhneme papír.

Smetanu vymícháme s rybízem na tuhou šlehačku. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Přimícháme tvaroh i oba druhy cukru. Nakonec smícháme s rybízovou šlehačkou.

Formu na chlebíček vyložíme fólií. Korpus rozkrájíme na čtyři díly. Jeden dáme na dno formy a dva po stranách. Na ně navrstvíme polovinu náplně a přiklopíme poslední díl korpusu. Ten překryjeme zbývající náplní, uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky.

Před podáváním necháme řez při pokojové teplotě 15 minut "povolit". Krájíme na plátky a zdobíme kuličkami červeného rybízu.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotové řezy s rybízem

Zpět na recept