Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme zvlášť bílky s 1/3 cukru, přidáme pár kapek citronu a nakonec zbytek cukru. Žloutky umícháme s 1/3 cukru a postupně vmícháme do bílků. Nakonec vmícháme mouku.
Hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme 5 - 7 minut při teplotě 180 °C. Po upečení spolu s pečícím papírem svineme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu plníme např. máslovým krémem.
Na máslový krém uvaříme pudink se vším cukrem, přidáme 100% tuk, provaříme a zchladíme ve vodní lázni za stálého míchání na pokojovou teplotu. Šlehačem postupně vmícháme máslo.
Piškotovou roládu s máslovým krémem necháme zatuhnout v chladu a pak už jen krájíme na plátky.