Piškotová roláda krok po kroku

Recept na piškotovou roládu s máslovým krémem krok po kroku.


4.630x
30 min
13×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umícháme asi s 1/3 cukru do pěny. Bílky vyšleháme do tuha s trochou citronové šťávy a teprve pak zašleháme zbytek cukru a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku.

Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 5 - 7 minut. Po upečení necháme piškotový plát částečně vychladnout a stočíme ho i s papírem do rolády.

Během chladnutí si připravíme máslový krém. Pudinkový prášek uvaříme podle návodu jen s poloviční dávkou mléka a se 100 g cukru. Za stálého míchání necháme vychladnout, když jsme před tím vmíchali 30 g ztuženého tuku. Do vychladlého pudinku postupně zašleháváme máslo. Obě ingredience by správně měly mít pokojovou teplotu.

Nakonec už jen rozbalíme piškotový korpus a potřeme krémem. Lze použít i lineckou marmeládu. Pomocí pečícího papíru zatočíme zpět do rolády, přičemž papír odstraníme. Piškotovou roládu ozdobíme podle vlastní fantazie.

Piškotovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
user-icon

autor amyss


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda krok po kroku

Zpět na recept