Rychlý piškot, který nejlépe chutná s ovocem z domácího kompotu.
Hodnocení
4.3
/ 5 (123x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/3 balíčku
Cukr krystal150 g
Polohrubá mouka150 g
Poleva
Voda
Kompotová šťáva
Vanilkový pudinkový prášek2 balíčky
Ostatní
Kompot1 sklenice
Postup přípravy
Vejce s cukrem šleháme do světlé pěny asi 5 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto upečeme a korpus necháme vychladnout.
Ovoce narovnáme na vychladlý piškotový korpus.
Z kompotu (jahody, meruňky, broskve nebo jiné) slijeme šťávu a dolijeme vodou do 3/4 až 1 l vody. Do šťávy přidáme 2 vanilkové pudinky a uvaříme. Krémem ihned poléváme ovoce a necháme vychladnout. Pro lepší zatuhnutí můžeme později nechat v lednici.
Piškotovou buchtu s ovocem a želé pak už jen krájíme.
Udělal jsem tento recept,tento piškot,byl výborný.A druhý jsem krapet vylepšil-ingrediencema-.
Do piškotu jsem nastrouhal jablíčka..(piškot je krásně vláčný).Vršek jsem potřel domácí meruňkovou
klevelou.Na ni jsem rozprostřel dom.mražené ovoce-lesní směska a maliny-a mandarinky.To vše jsem zalil
pudinkovou želatinou.Také dobré a osvěžující.Současně posílám pár fotografií s touto mňamkou a přeji
všem dobrou chuť....///
jirina
Komentář k receptu Piškotová buchta s ovocem a želé
dobrá buchta a zvládla jsem to i se sádrou na pravé ruce =)
Annie
Vylepšení
Já ještě před pokládáním ovoce mažu korpus zakysanou smetanou, to je potom dobrota :-)
evcas (tecka) mail
Nejlepší piškot, co znám...
Pečeno několikrát i teď na Velikonoce :-)
Veronika
Komentář k receptu Piškotová buchta s ovocem a želé
Včera jsem jí pekla,jsem úplný začátečník a podle receptu jsem jí zvládla.je výborná!