Recept na piškotový korpus s krémem a trochou likéru.
Hodnocení
3.8
/ 5 (17x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Krém
Cukr
Mléko0.8 l
Zakysaná smetana3 ks
Vanilkový pudink3 ks
Cappuccino2 lžíce
Na ozdobu
Čokoláda1 ks
Ostatní
Piškotový korpus
Postup přípravy
Upečeme si obyčejný piškotový korpus z 5-ti vajec, který určitě zná každý. Proto jsem zde nenapsala ingredience na korpus. Hotový korpus si můžeme i koupit.
Zatím si uděláme krém. Nachystáme kávu s trochou rumu na namočení malých piškotů.Mléko svaříme s pudinky a cukrem podle chuti. Do vychladlého pudinku zamícháme 3 zakysané smetany, 2 lžíce sypkého kapučína.
Jakmile máme celý krém hotový, půlku ho natřeme na korpus. Na něj klademe mírně namočené malé piškoty ve směsi kávy a rumu. Na ty piškoty dáme zbytek krému a na konec posypeme strouhanou čokoládou. Piškotovou buchtu s krémem a piškoty dáme vychladit.
Vychladlou piškotovou buchtu s krémem a piškoty nakrájíme a můžeme podávat.
Mám ji rád,je lehká a rychlá na přípravu.A dělám ji trochu jinak.Upečený piškot potřu čokoládovou polevou,pak potřu celý vršek domácím rybízovým džemem,nebo meruňkovým,pak posypu piškot třeba trochou nastrouhaného kokosu...fantazii se meze nekladou a při tom je to chuťově vynikající.Posílám též fotografie mého výtvoru a přeji dobrou chuť....///
Huky
piškot
omlouvám se ale také si ho vždy musím někde najít :-) ted mám tady tento snad bude vhod :-)
2 lžíce teplé vody 1/2 lžičky prášku do pečiva 4x vejce 120g pol.mouky a 150g cukru
vyšleháme žlotky vodu prášek do pečiva postupně vmýcháme cukr a na konec pomalu vmýcháme sníh pečeme 15 min na 180°C