Pirožky plněné masovou směsí

Opravdu chutné a jednoduché jídlo.


3.084x
75 min

Postup přípravy

Kyselé zelí dáme vařit do mírně osolené vody.

Připravíme si klasické nudlové těsto, které vyválíme na plát silný asi 0,5 cm a necháme ho tak půl hodiny odpočinout.

Očistíme a nakrájíme si cibulku najemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Potom přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Maso necháme tak dvacet minut dusit na mírném ohni. Mleté maso smícháme s uvařeným zelím.

Z nudlového těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme připravenou směsí z mletého masa a kysaného zelí a tvoříme pirožky. Kraje pořádně spojíme, aby náplň při vaření nevytékala ven. Pirožky plněné masovou směsí dáme vařit do osolené vroucí vody asi tak na 15minut. Uvařené pirožky vyjmeme a ihned servírujeme.

Pirožky plněné masovou směsí na talíři přeléváme rozškvařenou slaninou.
user-icon

autor marťásek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pirožky plněné masovou směsí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.