Kyselé zelí dáme vařit do mírně osolené vody.
Připravíme si klasické nudlové těsto, které vyválíme na plát silný asi 0,5 cm a necháme ho tak půl hodiny odpočinout.
Očistíme a nakrájíme si cibulku najemno a na oleji ji necháme zesklovatět. Potom přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Maso necháme tak dvacet minut dusit na mírném ohni. Mleté maso smícháme s uvařeným zelím.
Z nudlového těsta vykrajujeme kolečka, která naplníme připravenou směsí z mletého masa a kysaného zelí a tvoříme pirožky. Kraje pořádně spojíme, aby náplň při vaření nevytékala ven. Pirožky plněné masovou směsí dáme vařit do osolené vroucí vody asi tak na 15minut. Uvařené pirožky vyjmeme a ihned servírujeme.
Pirožky plněné masovou směsí na talíři přeléváme rozškvařenou slaninou.