Pirožkové rohlíčky

Masové rohlíčky skvělé k čaji nebo jen tak na chuť.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku, kypřící prášek, sůl a zasucha dobře promícháme. Pak přidáme pečené mleté vepřové, mletý kmín a znovu promícháme. Potom do směsi začneme za stálého míchání přidávat vodu, až se těsto začne oddělovat od stěn mísy. Pak přidáme olej, znovu promícháme a utvoříme z těsta kuličku. Tu důkladně prohněteme a pokud se těsto lepí, přidáme trochu mouky. Z těsta utvoříme válečky o průměru asi 2 cm a dáme je na plech na nelepivý pečicí papír. Pak je necháme asi 20 minut odpočinout. Začneme péci a pečeme přibližně 30 minut za stálého hlídání povrchu. Když jsou pirožkové rohlíčky světle hnědé, je hotovo. Pečené mleté vepřové si můžeme připravit do zásoby. Běžným způsobem upečeme i levnější vepřové maso se solí a kmínem, po vychladnutí umeleme a dáme do mikrotenových sáčků zamrazit. Je to velmi užitečný polotovar, maso zůstává sypké.
user-icon

autor zdekun

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pirožkové rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena