Pirohy se zelnou náplní

Recept na dobrou chuťovku. Jedná se o slaný koláč pečený na plechu. Pirohy se mohou plnit i jednotlivě (podobně jako naše buchty), ale tato verze je rychlejší a snadnější.


4.7159x
120 min

Ingredience

1 špetkacukr
4 lžíceolej
3 špetkysůl
1 ksžloutek
125 mlmléko
2 lžícesádlo
400 gpolohrubá mouka
100 mlvlažné mléko
350 guzené maso
0.5 hlávkyhlávkové zelí
1 lžíceolej na vymazání
0.5 kostkydroždí (42 g)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Uzené maso si předem uvaříme (uzené koleno, bůček). Polohrubou mouku vsypeme do mísy, uprostřed vyhloubíme důlek, do něj vsypeme špetku cukru, rozdrobíme droždí a přidáme žloutek, vlažné mléko a zamícháme. Mouku osolíme, přidáme olej a zaděláme vláčné těsto jako na buchty. Přikryté těsto necháme vykynout. Mezitím zelí nakrájíme na velikost flíčků (asi 1 x 1 cm) a spaříme vařící vodou. Pak je podusíme na sádle podlité troškou mléka, osolíme, opepříme a vzniklou šťávu necháme zcela vysmahnout. Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a promícháme se zelím. Necháme zchladnout. Vykynuté těsto rozpůlíme a vyválíme dvě placky asi 3 cm hrubé (podle velikosti plechu). Jednu dáme na olejem vymazaný plech, rozetřeme náplň, přikryjeme druhým plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a propícháme vidličkou. Slaný koláč (pirohy) se zelenou náplní upečeme v předehřáté troubě. Upečený slaný koláč nakrájíme na kostky a podáváme s čajem. Na Ukrajině zelné pirohy přikusují i k dušené zelenině.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pirohy se zelnou náplní

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena