Pikantní zelené fazolky

Pikantní fazolky se slaninou, sojovkou, vermutem a zapečené se sýrem. Vhodné , jak jsem se přesvědčila, i pro ty, kteří zeleninu zrovna nemusí.


4.015x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 lžícesůl
20 dkganglická slanina
3 lžícesójová omáčka
70 dkgzelené fazolky
20 dkgkladenská pečeně
1 dlvermut Bianco

podle chuti

sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř

podle potřeby

voda

na ozdobu

20 dkgsýr

Postup přípravy

Zelené fazolky očistíme, větší pokrájíme a vložíme do slané vroucí vody. Pro osolení dáme do vody lžíci soli.Vaříme je skoro doměkka. Mezitím si na oleji osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Občas dávám polovinu šunky nebo kladenky a přidáme uvařené fazolky. Přidáme mletý zázvor, mletý pepř a osolíme. Používám místo soli harmonii chuti. Dále přidáme sójovou omáčku a vermut. Pikantní zelené fazolky necháme krátce přejít varem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby, až sýr zezlátne. Pikantní zelené fazolky podáváme s vařenými brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní zelené fazolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena