Pikantní zázvorový ocet

Recept na pikantní ocet do salátů.


4.49x
0

Postup přípravy

Menší zázvor, česnek a chilli papričku očistíme. Větší půlku zázvoru a česneku v hmoždíři rozdrtíme.

Půl octa převedeme téměř k varu a zalijeme jím drcené koření. Směs necháme vychladnout. Zbylý zázvor nakrájíme na špalíčky, česnek a papričku jen rozpůlíme, aby prošla hrdlem lahve.

Do vychladlého octu nalijeme zbytek octu. Do sklenice s octem dáme připravený česnek, zázvor a chilli papričku a zalijeme připravenou octovou směsí. Pikantní zázvorový ocet necháme asi 2 týdny uležet v chladu a temnu. Sklenici pečlivě uzavřeme. Uleželý ocet scedíme do čisté lahve a můžeme přidat celé kousky zázvoru, papričky a česneku. Ty můžeme také použít do směsí na čínu.

Během macerování lahev s octem několikrát protřeseme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní zázvorový ocet

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká