Vaření.czReceptyPikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

Plátky vepřového masa z kotletek bez kosti připravujeme s kořenovou zeleninou, žampiony, mletou sladkou paprikou a feferonkami na smetaně.


4.531x
75 min
4×

Ingredience

80 gmáslo
1 kscibule
0.5 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 lžícekapary
100 gžampiony
1 lžičkamletá sladká paprika
3 ksnakládané feferonky
4 plátkyvepřová kotleta bez kosti

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

zálivka

1 lžičkahladká mouka
250 mlsmetana na vaření

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel očistíme a nastrouháme najemno. Feferonky a kapary necháme okapat a jemně usekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze smetany a mouky si připravíme zálivku. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme sladkou papriku a žampiony. Krátce orestujeme a vložíme plátky masa, které zvolna opečeme z obou stran. Vše podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, přibližně 20 minut, téměř doměkka. Potom vmícháme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené feferonky, kapary a dusíme ještě asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a omáčku zahustíme zálivkou ze smetany a mouky. Maso vrátíme do omáčky a podle potřeby prohřejeme a dochutíme. Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové plátky se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena