Vaření.czReceptyPikantní vepřové maso po námořnicku

Pikantní vepřové maso po námořnicku

Velmi dobrý recept pro milovníky pikantních jídel z vepřového nebo hovězího masa.


0.00x
45 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
100 grajčatový protlak
1 lžičkachilli koření
1 lžičkadrcený kmín
1 ksstřední cibule
400 gvepřové maso
1 lžičkamletá sladká paprika
1 kostkazeleninový bujon
200 mlsmetana na vaření
1 lžičkamletá pálivá paprika

podle potřeby

cukr
olej
světlá jíška

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme a podle preferencí nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Z vepřového masa se hodí krkovička, kýta i plec, na recept lze použít i maso hovězí (kližka, krk). Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. 4 oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Protlak v misce podle chuti osladíme cukrem. Do hrnce nalijeme olej a necháme rozpálit. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět, následně přidáme maso, kmín, sladkou a pálivou papriku a vše promícháme. Poté zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon, na plátky nakrájený česnek a zbylé 2 stroužky do hrnce prolisujeme. Dále přidáme oslazený protlak, chilli a pepř tak, abychom byli spokojeni s ostrostí pokrmu. Vše vaříme do změknutí masa. Omáčku zjemníme smetanou a zahustíme jíškou, na závěr krátce provaříme. Pikantní vepřové maso po námořnicku podáváme s rýží nebo těstovinami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní vepřové maso po námořnicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena