Pikantní vepřové koule

Ostrá chuťovka z vepřového masa je moc dobrá s různými omáčkami, hořčicí a pečivem.


4.739x
45 min

Ingredience

50 gslanina
3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 dlmléko
1 lžícehladká mouka
3 lžíceškrobová moučka
5 ksbílý toastový chléb
500 gvepřové mleté maso
2 ksčervená feferonka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sladká mletá paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slaninu jemně umeleme nebo usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Střídku toastového chleba namočíme do mléka. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Mleté maso vložíme do mísy přidáme vejce, slaninu, vymačkané střídky chleba, česnek a feferonky. Podle chuti okořeníme a osolíme. Vše důkladně promícháme a spojíme se škrobovou moučkou a moukou. Propracujeme a necháme půl hodiny odležet v chladu. Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vysoké vrstvy oleje. Jakmile se maso zatáhne, napichujeme každý kousek na špejli a pomocí ní maso otáčíme a smažíme za všech stran dorůžova. Hotové koule necháme okapat na ubrousku. Pikantní vepřové koule podáváme teplé. Jako přílohu volíme pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové koule

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena