Pikantní vepřové koule

Ostrá chuťovka z vepřového masa je moc dobrá s různými omáčkami, hořčicí a pečivem.


4.739x
45 min

Postup přípravy

Slaninu jemně umeleme nebo usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Střídku toastového chleba namočíme do mléka. Feferonky zbavíme jadérek a jemně usekáme.

Mleté maso vložíme do mísy přidáme vejce, slaninu, vymačkané střídky chleba, česnek a feferonky. Podle chuti okořeníme a osolíme. Vše důkladně promícháme a spojíme se škrobovou moučkou a moukou. Propracujeme a necháme půl hodiny odležet v chladu.

Mokrýma rukama tvoříme koule, které vkládáme do vysoké vrstvy oleje. Jakmile se maso zatáhne, napichujeme každý kousek na špejli a pomocí ní maso otáčíme a smažíme za všech stran dorůžova. Hotové koule necháme okapat na ubrousku.

Pikantní vepřové koule podáváme teplé. Jako přílohu volíme pečivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové koule

Zpět na recept